Desert prajitura Fraguta

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Noi 2021 | 5661 vizualizari

 

Mai aveam in congelator niste fragute ratacite si m-am gandit sa nu se plictiseasca singure in frig, asa ca le-am combinat intr-o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Blat ( 25/35 cm)
  • 270 g albus
  • 200 g zahar
  • 270 g nuca macinata grosier
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 160 g fragi
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 g gelatina
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smatana penttru frisca+ 4 pliculete zahar vanilat
  • Sirop
  • 1 cana cu cappuccino facuta la Expresorul Prima Latte Breville
  • Glazura
  • 200 g ciocolata Schottegen Praline Noisettes
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fraguta:

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat, amidonul, faina si cacaoa cernute, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca macinata grosier. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min , am facut testul scobitorii. Am lasat sa se raceasca bine blatul.

Crema :  Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-o craticioara am pus fragii, zaharul si laptele, am asezat craticioara pe foc si am amestecat bine pana ce zaharul sa topit, apoi am adaugat galbenusurile si ciocolata. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, apoi am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 40 grade. Intre timp am mixat smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat. Mascarponele l-am mixat cateva minute apoi am incorporat lingura cu lingura crema de fragi, am adaugat si frisca batuta.

Asamblare : Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara, pe margini am pus banda acetata, am asezat blatul, l-am intepat cu o furculita, apoi am insiropat cu cappuccino. Peste blat am pus crema, am bagat tava la frigider cca 30 min. 

Glazura: Ciocolata am topit-o pe baie de abur, am adaugat si uleiul am omogenizat. Am scos tava din frigider, am turnat ciocolata topita, apoi am cernut cacao deasupra si am trantit tava de masa de 2 ori, apoi m-am jucat cu un bat de frigaruie pe suprafata prajiturii. Am bagat tava din nou la frigider pana a doua zi. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fraguta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino